Tres leches ili kolač s tri vrste mlijeka: Imamo recept za najsočniji biskvit koji ćete ikada probati

Tres leches ili kolač s tri vrste mlijeka: Imamo recept za najsočniji biskvit koji ćete ikada probati

Tres leches ili kolač s tri vrste mlijeka: Imamo recept za najsočniji biskvit koji ćete ikada probati
  • Objavljeno: Subota, 07.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Tres Leches, poznat i kao "kolač od tri vrste mlijeka", jedan je od najpopularnijih i najsočnijih deserata Latinske Amerike. Sastoji se od mekanog biskvita koji je natopljen mješavinom kondenziranog mlijeka, evaporiranog mlijeka i vrhnja za šlag.

Tres Leches je idealan desert za sve prilike - od obiteljskih okupljanja do svečanih proslava. Priprema je jednostavna, a većinu sastojaka sigurno imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

Biskvit

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

Tres leches preljev

  • 200 ml kondenziranog mlijeka
  • 200 ml evaporiranog mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlag (36 % masnoće)

Šlag krema

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera

Priprema:

  1. Za pripremu biskvita, zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksajte dok ne postanu čvrsti snijeg, zatim polako dodajte šećer i vanilin šećer, nastavljajući miksati dok se smjesa ne zgusne. Dodajte žumanjke jedan po jedan i miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Prosijte brašno s praškom za pecivo i nježno umiješajte u smjesu, pazeći da ne izgubi puno zraka.
  2. Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup (veličine otprilike 20 x 30 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite biskvit iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
  3. Za pripremu preljeva, u posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, evaporirano mlijeko i vrhnje za šlag. Dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.
  4. Prilikom močenja biskvita, kada se biskvit potpuno ohladi, vilicom ili čačkalicom napravite rupe po cijeloj površini biskvita. Polako prelijte pripremljenom mješavinom mlijeka po biskvitu, pazeći da se ravnomjerno rasporedi. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi biskvit upio tekućinu.
  5. Za pripremu kreme, vrhnje za šlag izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  6. Ravnomjerno nanesi šlag kremu preko ohlađenog i namočenog biskvita.
  7. Po želji ukrasite komadićima pistacija, struganom čokoladom ili cimetom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije