Ugljikohidrati
Gdje je tu istina?
Ime "sirovi šećer" ima pogrešno tumačenje. Ne možemo kupiti pravi sirovi šećer. Sav šećer prisutan u prodaji bar se djelomično prerađuje kako bi se odstranile nečistoće i druge primjese. Smeđi šećer je prerađeni šećer obložen melasom. Jedina prednost uzimanja ovog šećera u odnosu na bijeli šećer je ta što on ne dovodi do dodatne fermentacije ili dodatnog vrenja uvjetovanog mikroorganizmima u našem probavnom sustavu (crijevima).
Saharoza ili stolni šećer je doista opasna namirnica u bilo kojem obliku. Najbolje je upotrebu tog šećera u svakodnevnoj prehrani svesti na najmanju moguću mjeru. Naš organizam nikako nije stvoren, a nije ni prilagođen na ogromne količine saharoze koje svakodnevno konzumiramo. Najopasnije je to što često nismo svjesni da konzumiramo stolni šećer jer je on "skriven" u nekom proizvodu. Kada govorimo o nazivu "skrivene kalorije' u prvom redu mislimo na šećere (saharozu) i masti koje ne vidimo na prvi pogled u nekoj namirnici.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345