Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom: Recept za brzo gotov i jako ukusan ručak!
Ukusna pileća juha, piletina u umaku od vrhnja, neodoljivo hrskavi "pohanci"... Bez problema možemo nastaviti popis koji potvrđuje da nam je piletina među omiljenim namirnicama. Neovisno o tome je li vam draža neka druga vrsta mesa, sasvim je sigurno da redovno pripremate i pileće, a ako ste otvorili ovaj tekst, jasno je da tražite nove načine kako je uvrstiti u svoj jelovnik. Bez puno filozofije prelazimo na stvar, ali prije nego počnete s kuhanjem provjerite radite li i vi neku od ovih pet jako čestih grešaka prilikom pripreme piletine.
- Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
- Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!
Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom je vrlo jednostavno za pripremu, a s obzirom na to da se koristi otkošteno meso i grah i kukuruz iz konzerve, ovaj ručak je i vrlo brzo gotov.
Sastojci:
- 2 konzerve bijelog graha
- 1 konzerva kukuruza
- 2 crvene paprike
- 2 pileća batka i 2 zabatka
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 veće mrkve
- 1 lovorov list
- 1 žlica suhog origana
- 1 žličica paprike u prahu
- sol i papar po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Narežite luk, češnjak, paprike i mrkvu na manje komade. Otkoštite batke i zabatke (možete ih kuhati i s kostima, ali u tom slučaju prilagodite vrijeme kuhanja).
2. U srednjem loncu na malo ulja prepržite komade mesa dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite ih iz lonca i ostavite sa strane.
3. Na ulju na kojem ste pržili meso dinstajte luk i češnjak pa dodajte paprike i mrkvu, podlijte s malo vode te pirjajte dok ne omekšaju.
4. Vratite meso u lonac, dodajte grah i kukuruz i zatim dovoljno vode da prekrije sve sastojke. Začinite prema vlastitom ukusu.
5. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta.
Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom poslužite toplo, najbolje uz mirisan i mekan domaći kruh.
Vezani sadržaj:
- Pohana piletina iz pećnice: Tajni sastojak uz koji će biti hrskava kao da ste je pržili u ulju!
- Savršen pileći paprikaš - jednostavan za pripremu i jako ukusan!
- Pileća prsa u umaku od vrhnja, ali ovaj put zapečena u pećnici - za još više okusa
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345