Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom: Recept za brzo gotov i jako ukusan ručak!

Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom: Recept za brzo gotov i jako ukusan ručak!

Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom: Recept za brzo gotov i jako ukusan ručak!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Ukusna pileća juha, piletina u umaku od vrhnja, neodoljivo hrskavi "pohanci"... Bez problema možemo nastaviti popis koji potvrđuje da nam je piletina među omiljenim namirnicama. Neovisno o tome je li vam draža neka druga vrsta mesa, sasvim je sigurno da redovno pripremate i pileće, a ako ste otvorili ovaj tekst, jasno je da tražite nove načine kako je uvrstiti u svoj jelovnik. Bez puno filozofije prelazimo na stvar, ali prije nego počnete s kuhanjem provjerite radite li i vi neku od ovih pet jako čestih grešaka prilikom pripreme piletine.

Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom je vrlo jednostavno za pripremu, a s obzirom na to da se koristi otkošteno meso i grah i kukuruz iz konzerve, ovaj ručak je i vrlo brzo gotov.

Sastojci:

  • 2 konzerve bijelog graha
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 crvene paprike
  • 2 pileća batka i 2 zabatka
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 veće mrkve
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica suhog origana
  • 1 žličica paprike u prahu
  • sol i papar po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Narežite luk, češnjak, paprike i mrkvu na manje komade. Otkoštite batke i zabatke (možete ih kuhati i s kostima, ali u tom slučaju prilagodite vrijeme kuhanja).

2. U srednjem loncu na malo ulja prepržite komade mesa dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite ih iz lonca i ostavite sa strane.

3. Na ulju na kojem ste pržili meso dinstajte luk i češnjak pa dodajte paprike i mrkvu, podlijte s malo vode te pirjajte dok ne omekšaju.

4. Vratite meso u lonac, dodajte grah i kukuruz i zatim dovoljno vode da prekrije sve sastojke. Začinite prema vlastitom ukusu.

5. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta.

Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom poslužite toplo, najbolje uz mirisan i mekan domaći kruh.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije