Jednostavan vinski gulaš: Provjereni recept uz koji će vam uvijek ispasti odlično!
Vinski gulaš je jelo koje se često priprema u kontinentalnom dijelu Hrvatske, najčešće u Slavoniji, a i u ostatku Lijepe Naše. Ovo se jelo nezaobilazno nalazi na meniju svečanosti poput vjenčanja, na primjer. Osmišljen je kao okrepljujući ponoćni obrok na žlicu i tu zadaću ispunjava odlično.
Osim dugog kuhanja zbog kojeg je meso meko, tajna dobrog vinskog gulaša je i u dovoljno velikoj količini luka koji daje aromu i gustoću umaku. Također, ovo se jelo može raditi i s crnim, a i s bijelim vinom, što utječe na aromu i boju umaka.
Ovaj se specijalitet obično poslužuje uz pire krumpir, njoke, palentu, tjesteninu, rižu ili domaći kruh. Koji god da od ovih priloga odaberete uz naš recept, nećete pogriješiti. U nastavku donosimo popis sastojaka i pun postupak pripreme vinskog gulaša od junetine.
Sastojci:
- 500 g junetine
- sušeni lovorov list
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- sol po ukusu
- 50 ml ulja
- 200 g krumpira
- 200 ml bijelog ili crnog vina
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 500 g luka
Priprema:
- Meso narežite na komadiće podjednake veličine i prepržite ga na ulju.
- Zatim ga izvadite pa na istoj masnoći dobro ispirjajte nasjeckani luk dok ne povene. Pazite da vam luk ne zagori jer će onda umak imati gorak okus.
- Dodajte meso i ostale začine te nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom ili juhom.
- Pred kraj pirjanja po potrebi malo posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, koncentrat rajčice, vino i krumpir narezan na kockice. Kuhajte dalje dok krumpir i meso ne omekšaju.
Vezani sadržaj:
-
Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
-
Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345