Pileća prsa u umaku od vrhnja, ali ovaj put zapečena u pećnici - za još više okusa
Zapečena piletina s vrhnjem za kuhanje je jednostavan i ukusan ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji. Može se poslužiti uz čitav niz priloga, od riže i krumpira do kuhane tjestenine po izboru. Uz ovo jelo odlično ide i bilo koja sezonska salata, a svi znamo koliko je bitno unositi optimalnu količinu povrća u organizam.
Recept za ovo jelo je brz i jednostavan, idealan za sve koji traže ukusan obrok bez puno komplikacija. Zapečena piletina s vrhnjem za kuhanje će vam sigurno postati omiljeni obiteljski ručak.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica maslaca
- sol i papar po ukusu
- sušeni ružmarin ili timijan, po ukusu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C.
- U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri.
- Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko minutu.
- Dodajte piletinu u tavu i pržite je s obje strane dok ne postane zlatno-smeđa.
- Posolite i popaprite po ukusu.
- Premjestite piletinu u posudu za pečenje i prelijte je vrhnjem za kuhanje.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
- Poslužite toplo uz prilog i salatu.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Svi pričaju o krafnama, a nama se baš jedu kremšnite - donosimo najbolji recept!
-
Savršeni špageti bolonjez - jedini recept koji će vam ikad trebati
-
Recept za musaku od krumpira i mljevenog mesa, koja će vam uvijek ispasti savršeno!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345