Američke krafne s glazurom

Američke krafne s glazurom

Američke krafne s glazurom
  • Objavljeno: Subota, 26.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako volite krafne, svidjet će vam se i ova malo drukčija verzija!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za krafne:

500 g brašna

65 g šećera

2.5 dcl toplog mlijeka

1 žlica suhog kvasca

2 velika jaja

85 grama maslaca (rastopljenog, ali blago rashlađenog)

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

malo muškatnog oraščića

1/2 čajne žličice soli

Ulje za prženje

Za glazuru:

120 g šećera u prahu

2 žlice vode

1-2 kapi boje za hranu

Čokoladne/šarene mrvice ili komadići lješnjaka za dekoraciju


Priprema:

  1. Miješajte mikserom mlijeko, kvasac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. Dodajte jaja, maslac, vaniliju, muškatni oraščić, sol i polovicu brašna i miksajte na maloj brzini 1 minutu. Dodajte preostalo brašno i miksajte na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini i odvoji od stranica zdjele, oko 2 minute. Ako je potrebno, dodajte još brašna, žlicu po žlicu, dok se tijesto ne povuče sa stranica zdjele, ali pripazite da tijesto ostane ljepljivo.
  3. Nastavite s miksanjem još 2 minute ili jednako toliko mijesite tijesto rukom na lagano pobrašnjenoj površini.
  4. S malo ulja premažite zdjelu u koje ćete staviti tijesto, okrećući ga da se sa svih strana premaže uljem. Pokrijte zdjelu aluminijskom folijom, plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom. Ostavite tijesto da se diže u relativno toplom okruženju 1,5-2 sata ili dok se ne udvostruči.
  5. Kada je tijesto spremno, izbušite ga da pusti zrak. Izvadite tijesto iz zdjele i izvucite ga na lagano pobrašnjenu površinu. Ako je potrebno, ponovno udarite kako biste oslobodili još mjehurića zraka. Razvaljajte tijesto na debljinu 1-1.5 cm i izrežite ga na krugove.
  6. U dubokom loncu dobro zagrijte ulje. Smanjite vatru, te u ulje pažljivo stavljajte krafne. Kad donja strana porumeni krafne preokrenite, no pripazite da ih ne okrećete previše. Nakon što i druga strana porumeni krafne izvadite na papirnati ručnik. Dok se krafne hlade pripremite glazuru.
  7. Miksajte šećer u prahu, vodu i boju za hranu. Podesite konzistenciju glazure, dodavanjem male količine šećera ako je previše vodenasta ili dodavanjem vode ako izgleda pregusto.
  8. Prelijte krafne glazurom i pospite mrvicama ili lješnjakom dok je glazura još uvijek topla i tekuća.
  9. Ostavite krafne da se ohlade prije serviranja.

Vezani sadržaj:

Isprobajte recept za najmeške američke palačinke.

Pripremite čokoladni brownie kolač.

Zasladite se uz muffine s čokoladom i bobičastim voćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti