Baskijski cheesecake
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krem sira, sobne temperature
- 7 jaja
- 400 g šećera
- 1 žlica brašna
- 200 ml vrhnja
Baskijski cheesecake osmišljen je u obalnom gradu San Sebastianu u Španjolskoj. Za razliku od klasičnog cheesecakea, nema podlogu, a peče se na visokoj temperaturi kako bi dobio prepoznatljivu "zagorjelu" površinu, koja mu, osim specifičnog izgleda i okusa, osigurava i stabilnost.
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva.
2. Mikserom ili pjenjačom pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Obložite kalup promjera 25 cm papirom za pečenje pa izlijte u njega smjesu i stavite u pećnicu na 40 minuta. Ova vrsta cheesecake treba imati dobro zapečen vrh pa, ako se to nije dogodilo tijekom 40 minuta pečenja, pojačajte malo pećnicu i ostavite ga tako još minutu i dvije.
4. Nakon važenja iz pećnice, ostavite tortu da se postepeno ohladi, a zatim premjestite u hladnjak na nekoliko sati, ili još bolje tijekom noći. Važno je da se kolač jako dobro ohladi prije serviranja jer će u suprotnom. će smjesa ostati tekuća.
Vezani recepti
-
-
DesertiCheesecake od maline bez brašna i šećera1 h12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti