Blagdanska torta od viskija

Blagdanska torta od viskija

Blagdanska torta od viskija
  • Objavljeno: Subota, 26.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zagrijte svoje najmilije ovom ukusnom tortom.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 311 kcal / 1.301,22 kJ

Sastojci

  • 2 šalice grožđica
  • 2 šalice mljevenih oraha
  • 2,5 šalice brašna za kolače
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 2/3 šalice smeđeg šećera
  • 3/4 šalice maslaca ili margarina
  • 1 jaje
  • 4 bjelanjka
  • 1/2 šalice viskija

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 311
Ukupno masti 15g
Zasićene masti 5g
Proteini 5g
Ugljikohidrati 39g
Vlakna 2g
Natrij 160mg
Kolesterol 29mg


Priprema

Namastite lim za pečenje. Na rubove zdjele stavite papir za pečenje te i njega malo namastite. Namočite grožđice i pustite da odstoje 30 minuta. Dobro ih ocijedite. Pomiješati grožđice, orahe i 1/2 šalice brašna.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte preostale 2 šalice brašna, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U veliku zdjelu mikserom izmiješajte margarin i smeđi šećer. Dodajte bjelanjke i dobro izmiješajte, a zatim dodajte jaje i dobro izmiješajte. Pomiješajte s prethodno napravljenom mješavinom brašna, a zatim viskijem. Dodajte grožđice i dobro promiješajte.

Smjesu stavite u lim za pečenje. Pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Lopaticom odvojite rubove i izvadite iz lima za pečenje. Pustite da se ohladi u potpunosti i uklonite papir za pečenje.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti