Božićna čokoladna rolada od pistacija

Božićna čokoladna rolada od pistacija

Božićna čokoladna rolada od pistacija
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i zdrava rolada za hladne dane.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 268 kcal / 1.121,31 kJ

Sastojci

  • 1 žlica meda
  • 5 žlica suncokretovog ulja
  • 5 žlica mlijeka
  • 1 jaje
  • 130g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice kakaa
  • 4 žlice zamjene za šećer
  • 184ml slatkog vrhnja
  • 100g očišćenih pistacija
  • šećer u prahu
  • 45g nasjeckane čokolade
  • 45g nasjeckane bijele čokolade

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 268
  • Masti 20.6g
  • Proteini 5g
  • Ugljikogidrati 15.3g
  • Šećer 6.9g
  • Soli 0.3g
  •  

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite lim za pečenje, a potom stavite papir za pečenje.

Umutite med, ulje, mlijeko i jaja u veliku zdjelu. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao, zamjenski šećer i dobro promiješajte. Ravnomjerno ulijte smjesu u lim za pečenje tako da svi kutovi lima budu ispunjeni. Pecite 15 - 20 minuta dok se tijesto ne digne.

Izvadite kolač iz pećnice te ga istresite iz lima za pečenje. Pažljivo odvojite papir za pečenje. Ostavite da se malo ohladi. Dok je još toplo, pokrijte ga papirom za pečenje i vlažnom krpom. Uklonite krpu i okrenite kolač na papir za pečenje.

Istucite vrhnje, a zatim umiješajte pistacije. Kremu namažite na kolač, ostavljajući oko 2.5 centimetra mjesta razmaka od ruba. Kolač držite za papir i smotajte. Omotajte ga s plastičnom folijom i pustite da odstoji 30 minuta.

Uklonite foliju i kolač stavite na pladanj. Pospite šećerom u prahu. Rastopite čokoladu i bijelu čokoladu i prelijte preko kolača. Narežite na kriške i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti