Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake
  • Objavljeno: Utorak, 05.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno osvježenje!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 549 kcal / 2.297,02 kJ

Sastojci

  • Biskvit

  • 85g rastopljenog maslaca
  • 140g mljevenog keksa
  • 1 žlica šećera
  • Punjenje

  • 900g svježeg sira
  • 250g šećera
  • prstohvat soli
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
  • sitno ribana korica od 1 limuna
  • 1 ½ žličica soka od limuna
  • 3 velika jaja plus 1 žumanjak
  • 284ml kiselog vrhnja
  • Preljev

  • 142ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica šećera
  • 2 žličice soka od limuna

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23cm.
  2. Rastopite maslac i umiješajte kekse i šećer. Pritisnite smjesu na dno kalupa za pečenje i pecite 10 minuta.
  3. Povećajte temperaturu pećnice na 220°C. Miksajte sir oko 2 minute dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, brašno i prstohvat soli.
  4. Dodajte vaniliju, limunovu koricu i sok, jedno po jedno jaje i žumanjak. Umiješajte kiselo vrhnje. Tijesto treba biti glatko, lagano i prozračno.
  5. Stavite punjenje na biskviti i pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta.
  6. Pomiješajte vrhnje, šećer i limunov sok za preljev. Stavite na ohlađeni kolač.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti