Cheesecake od bundeve

Cheesecake od bundeve

Cheesecake od bundeve
  • Objavljeno: Petak, 09.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Desert koji će oduševiti vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Kora

  • 150g mljevenih keksa
  • 15g šećera
  • 4 do 5 žlica maslaca
  • Punjenje

  • 145g smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice đumbira
  • 1/8 žličice klinčića
  • 1/8 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice soli
  • 450g krem sira
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 240ml pirea od bundeve
  • Krema

  • 240ml kiselog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 50g šećera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac, dodajte mljevene kekse i šećer. Pritisnite prstima smjesu na dno kalupa za torte. Pecite 8 do 10 minuta i pustite da se hladi dok radite smjesu za punjenje.

U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, cimet, đumbir, klinčić, muškarni oraščić i sol. U velikoj zdjeli miksajte sir oko 2 minute. Postepeno dodavajte smjesu sa šećerom i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, oko 2 minute. Dodajte jaja i miksajte oko 30 sekundi. Dodajte vanilin šećer i pire od bundeve i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Smjesu ravnomjerno nanesite preko kore. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 do 20 minuta, odnosno dok se rubovi ne zapeku.

U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer. Namažite na tortu dok je još topla, vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak i pustite da odstoji najmanje 8 sati prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti