Cheesecake od čokolade

Cheesecake od čokolade

Cheesecake od čokolade
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan, sočan i očaravajući cheesecake!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 140g graham krekera
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 75g rastopljenog maslaca
  • Punjenje

  • 225g čokolade
  • 700 g krem sira
  • 400ml kondenziranog mlijeka
  • 130g grčkog jogurta
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli
  • 3 velika jaja
  • Glazura

  • 65g nasjeckanih oraha
  • 30g kokosovog brašna
  • 1 žumanjak
  • 50g smeđeg šećera
  • 1/8 žličice soli
  • 30g maslaca
  • 120ml slatkog vrhnja
  • ½ žličice čistog ekstrakta vanilije

Priprema

Sameljite graham krekere. Dodajte smeđi šećer, cimet i rastopljeni maslac. Dobro izmiješajte. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno lima za pečenje promjera 23 cm. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje.

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Čokoladu istopite na pari.

Miksajte krem ​​sir na srednjoj brzini, oko 1 minutu. Dodajte kondenzirano mlijeko i grčki jogurt. Miksajte oko 2 minute. Umiješajte rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije i sol. Umiješajte jedno po jedno jaje.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje preko kore. Pecite 50 minuta. Ostavite da se ohladi.

Pomiješajte orahe i kokosovo brašno, i stavite na stranu.

Pomiješajte žumanjak, smeđi šećer i sol. Umiješajte maslac. Zatim dodajte slatko vrhnje i ekstrakt vanilije. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta. Prelijte smjesu preko oraha i kokos brašna. Dobro izmiješajte.

Ohladite na sobnu temperaturu i stavite u frižider da se ohladi u potpunosti. Stavite glazuru na ohlađeni cheesecake.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti