Cheesecake s kikiriki maslacem bez pečenja
- Objavljeno: Petak, 07.01.2022.
Pronašli smo odličan recept za neodoljiv i pomalo drugačiji cheesecake od klasičnog. Nije ga potrebno peći i ne sadrži dodani šećer!
Sastojci
Za podlogu:
- 200 g neprženog neslanog kikirikija
- 50 g maslaca
- 2 žličice stevije ili nekog drugog zaslađivača
Za kremu:
- 200 g mascarponea
- 200 g svježeg sira
- 200 g maslaca od kikirikija
- 5 žlica vrhnja za šlag bez šećera
- 3 žličice stevije ili nekog drugog zaslađivača
Priprema cheesecake-a s kikiriki maslacem bez pečenja
Podloga:
- U blenderu usitnite kikiriki, dodajte zaslađivač i rastopljeni maslac. Sve dobro promiješajte.
- Pripremljenu mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za tortu i dobro pritisnite u dno. Stavite u frižider dok pripremate kremu.
Krema:
- U posudi mikserom pomiješajte mascarpone dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte svježi sir, maslac od kikirikija, vrhnje i steviju te ponovno promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Kremu ravnomjerno rasporedite na pripremljenu podlogu, a zatim špatulom ili širokim nožem izravnajte površinu. Po želji ukrasite kikirikijem.
- Stavite u frižider na 24 sata.