Cheesecake s kikiriki maslacem bez pečenja

Pronašli smo odličan recept za neodoljiv i pomalo drugačiji cheesecake od klasičnog. Nije ga potrebno peći i ne sadrži dodani šećer!

Sastojci

Za podlogu: 

  • 200 g neprženog neslanog kikirikija 
  • 50 g maslaca 
  • 2 žličice stevije ili nekog drugog zaslađivača 

Za kremu: 

  • 200 g mascarponea 
  • 200 g svježeg sira 
  • 200 g maslaca od kikirikija 
  • 5 žlica vrhnja za šlag bez šećera 
  • 3 žličice stevije ili nekog drugog zaslađivača 

Priprema cheesecake-a s kikiriki maslacem bez pečenja

Podloga:

  1. U blenderu usitnite kikiriki, dodajte zaslađivač i rastopljeni maslac. Sve dobro promiješajte.
  2. Pripremljenu mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za tortu i dobro pritisnite u dno. Stavite u frižider dok pripremate kremu.

Krema:

  1. U posudi mikserom pomiješajte mascarpone dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte svježi sir, maslac od kikirikija, vrhnje i steviju te ponovno promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Kremu ravnomjerno rasporedite na pripremljenu podlogu, a zatim špatulom ili širokim nožem izravnajte površinu. Po želji ukrasite kikirikijem.
  3. Stavite u frižider na 24 sata.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali