Čokoladna badem torta

Čokoladna badem torta

Čokoladna badem torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Miris badema i čokolade svaki blagdan čini posebnim!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 1 / 4 šalice blanširanih narezanih badema
  • 12 žlica maslaca
  • 225 g čokolade za kuhanje, sjeckane
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 3 / 4 šalice šećera
  • 3 velika jaja
  • 6 žumanjaka
  • korica od 1 naranče
  • 1 žlica tamnog ruma
  • 1 / 2 žličice soli
  • šećer u prahu, za ukras
  • tučeno vrhnje, za ukras (po izboru)

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Bacite bademe na lim za pečenje dok ne dobiju zlatnu boju, 6 do 7 minuta. Ohladite ih malo, zatim nasjeckajte jako sitno.

Rastopite 12 žlica maslaca i čokoladu. Miješajte dok čokolada ne postane glatka, a zatim neka se malo ohladi. Dno posude za pečenje namažite maslacem i pospite mrvice. Višak bacite.

Odvojite 2 žlice šećera. Dodajte 6 žumanjka u preostali šećer i miksajte oko 3 minute. Dodajte narančinu koricu, rum i sol, a zatim otopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte bademe.

Miksajte 3 bjelanjka dok ne budu pjenasto izmućena. Dodajte 2 žlice šećera i dobro miksajte. Jednu trećina bjelanjaka dodajte u čokoladno tijesto, a zatim nježno umiješajte ostatak. Stavite tijesto u posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta. Ohladite 10 minuta, a zatim nožem odvojite od ruba kalupa. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi. Ukrasite šećerom u prahu i šlagom, ako želite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti