Čokoladna kardamom torta

Čokoladna kardamom torta

Čokoladna kardamom torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovu malo drugačiju čokoladnu tortu!
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 440 kcal / 1.840,96 kJ

Sastojci

  • 300 g nasjeckane tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 6 jaja
  • 40 g šećera
  • 1 ¼ žličica mljevenog kardamoma
  • Čokoladni preljev

  • 200 g sjeckane mliječne čokolade
  • 1 žličica kardamoma

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rastopite tamnu čokoladu, zajedno s maslacem. Umutite žumanjke, pola šećera i kardamom. Dodajte rastopljenu čokoladu i dobro promiješajte.

Umutite bjelanjke i preostali šećer. Sada pažljivo dodajte bjelanjke u smjesu čokolade i lagano izmiješajte. Pecite 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za preljev, na pari istopite čokoladu i dodajte kardamom. Poslužite s tortom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti