Čokoladna mousse torta

Čokoladna mousse torta

Čokoladna mousse torta
  • Objavljeno: Utorak, 27.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vrlo, vrlo slastan čokoladni desert!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Mousse

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 25 g kakaa
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 170 g maslaca
  • 350 g čokolade (70% kakaa)
  • 7 žlica ruma
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Biskvit
  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g višenamjenskog brašna
  • 2 žlice kakaa

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 220°C.

Lim za pečenje promjera 21cm obložite papirom za pečenje.

Miksajte jaja dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte šećer i nastavite miješati dok se šećer ne otopi. Postepeno dodajte brašno i kakao.

Stavite smjesu u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Izvadite biskvit iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Mousse

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Žumanjke, 100 g šećera, kakao, vaniliju i slatko vrhnje, stavite na laganu vatru i miješajte oko 5 minuta dok se smjesa ne zgusne, ali nemojte dopustiti da prokuha. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte dvije žlice ruma i sve dobro izmiješajte. Stavite na stranu da se ohladi do sobne temperature.

Bjelanjke i 100g šećera lagano mikserom miješajte na pari dok se šećer ne otopi. Maknite s pare i dobro izmiješajte. Stavite bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i lagano promiješajte.

Biskvit pospite s preostalim rumom. Ulijte čokoladni mousse na biskvit i stavite u hladnjak na najmanje 8 sati. Prije posluživanja pospite čokoladom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti