Čokoladna rolada
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 velika jaja
- 80g smeđeg šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žlica mlijeka
- 60g višenamjenskog brašna
- 15g kakaa
- prstohvat soli
Krema
- 1 bjelanjak
- 60g šećera
- 1 žličica meda
- 60g omekšanog maslaca
- voda
Priprema rolade
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.
Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.
Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.
Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Zamotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.
Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.
Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345