Čokoladna simfonija

Čokoladna simfonija

Čokoladna simfonija
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladna torta s preljevom od čokolade. Tko bi joj odolio!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 270g smeđeg šećera
  • 185ml mlijeka
  • 125g maslaca
  • 50g kakao praha
  • 1 / 4 žličice soda bikarbone
  • 150g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • Čokoladna glazura

  • 195g šećera u prahu
  • 1 žlica kakao praha
  • 10g maslaca
  • 1 žlica kipuće vode

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.
  2. Stavite šećer, mlijeko i maslac u lonac za kuhanje. Dodajte kakao i sodu bikarbonu i zagrijte. Miješajte dok smjesa ne bude glatka, ali neka ne prokuha. Stavite na stranu 5 minuta da se ohladi malo.
  3. Brašno, prašak za pecivo i jaja dobro izmiješajte. Dodajte smjesu s kakaom. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i uklonite mjehuriće zraka ako se pojave. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 do 55 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
  4. Da bi napravili čokoladnu glazuru, pomiješajte šećer u prahu i kakao. Dodajte maslac i vodu, te miješajte do smjesa ne postane glatka. Ravnomjerno razmažite glazuru na vrh torte. Ostavite oko 50 minuta ili dok se glazura ne stvrdne.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti