Čokoladna tajna

Čokoladni kolač za koji ne trebate brašno!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200g nasjeckane tamne čokolade sa 70% kakaa
- 5 jaja
- 200 g maslaca
- 200g šećera
- 200g mljevenih badema
- 2 žlice kakaa
- ½ žličice soli
- 1 žličica vanilin šećera
- 2 žlice kave
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22cm.
Rastopite čokoladu na pari.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žumanjke jedan po jedan i dobro izmiješajte nakon svakog žumanjka. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmiješajte.
Pomiješajte bademe, kakao, kavu, vanilin šećer i sol, i dodajte u smjesu s čokoladom. Sve dobro izmiješajte.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i polako umiješajte u smjesu s čokoladom.
Ulijte u pripremljen kalup i pecite oko 45 minuta. Ohlađen kolač poslužite uz svježe voće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345