Čokoladna torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g kvalitetne tamne čokolade
- 125g maslaca
- 55g šećera
- 4 jaja
- 1 žlica glatkog brašna
-
Čokoladna glazura
- 200ml slatkog vrhnja
- 200g kvalitetne tamne čokolade
Priprema
Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C i namastiti lim za pečenje.
Stavite čokoladu, maslac i 1 žlicu šećera u zdjelu i otopite na pari. Miješajte dok se čokolada ne istopi i smjesa ne poveže, zatim izvadite posudu i ohladite malo.
Istucite jaja i preostali šećer mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg. Polako umiješajte brašno, a zatim smjesu čokolade. Stavite smjesu u lim za pečenje i pecite 12 minuta. Izvadite kolač iz pećnice, stavite da se ohladi, a zatim stavite u zamrzivač na 4 sata.
Izvadite tortu iz zamrzivača 1 sat prije posluživanja i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. U međuvremenu, pripremite glazuru. Vrhnje stavite u malu tavu i kada se jako zagrije stavite čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi 15 minuta prije stavljanja na tortu.
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od čokolade i naranče1 h12345
-
DesertiSočne čokoladne kocke1 h12345
-
DesertiČokoladni kolač bez maslaca45 min12345
-
DesertiBožićna torta2 h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345