Čokoladna torta
Sočna i čokoladna, ova torta će vas odmah zavesti!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 225 g višenamjenskog brašna
- 300 g šećera
- 90 g kakaa
- 1 1/2 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice vanilin šećera
- 2 jaja
- 240 ml mlaćenice
- 115 g maslaca
- 240 ml vruće kave
Glazura
- 85g tamne čokolade (70% kakaa)
- 35g maslaca
Priprema
Zgrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.
Pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte. Dodajte vruću kavu i lagano izmiješajte. Tijesto će biti prilično tekuće. Stavite ga u kalup za pečenje.
Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Maslac i čokoladu istopite na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača.
Biskvit prerežite na pola. Jednu polovicu premažite čokoladnom glazurom. Stavite drugu polovicu i ponovite. Ostatak torte premažite glazurom. Držite u hladnjaku do posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345