Čokoladna torta bez glutena

Čokoladna torta bez glutena

Čokoladna torta bez glutena
  • Objavljeno: Srijeda, 14.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna, bogata i sočna, ovaj čokoladna torta je apsolutna hit poslastica za one koji izbjegavaju gluten, a garantiramo da će oduševiti i one koji jedu kolače s glutenom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 60 g kokosovog brašna ili brašna od sirka
  • 300 g mljevenih badema
  • 250 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 dl sirupa od sirka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dl crne kave
  • 30 g kakaa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1,5 dl punomasnog mlijeka
  • šaka trešanja (ili voća po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 24 cm.
  2. Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi.
  3. Dobro izmiješajte bademe, brašno od sirka, kakao i prašak za pecivo.
  4. Istucite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodajte čokoladu i maslac. Sve dobro izmiješajte.
  5. Lagano umiješajte suhe sastojke i kavu. Dodajte mlijeko i još jednom sve dobro izmiješajte.
  6. Stavite u pripremljen kalup i pecite oko 1 sat.
  7. Poslužite toplo i ukrasite trešnjama ili sezonskim voćem po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti