Čokoladna torta s bademima

Čokoladna torta s bademima

Čokoladna torta s bademima
  • Objavljeno: Srijeda, 17.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladna torta s raženim brašnom i bademima.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 4 jaja
  • 160 g šećera u prahu
  • 80 g mljevenih badema
  • 70 g raženog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pospite kakaom kalup za pečenje promjera 23 cm.  

Rastopite maslac i čokoladu. Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.  

Miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodaj mljevene bademe, rastopljenu čokoladu s maslacem i dobro izmiješajte. Dodajte raženo brašno i prašak za pecivo. Brzo izmiješajte.

Tijesto prelijete u kalup i pecite 35 minuta. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti