Čokoladna torta s jagodama
Savršena kombinacija čokolade i jagoda.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 245g brašna
- 400g šećera
- 80g kakaa
- 1,5 žličice soda bikarbone
- 3/4 žličice soli
- 2 velika jaja
- 250ml mlaćenice
- 115g maslaca
- džem od jagoda
- svježe jagode
Krema
- 400 g slatkog vrhnja
- 55g šećera
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 16 cm.
Pomiješajte suhe sastojke i dodajte mokre. Miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 55 minuta.
Kada se malo ohladi, izvadite biskvit iz kalupa i stavite na stranu. Kada se ohladi, prerežite biskvit na pola. Vrh jednog i dno drugog biskvita namažite džemom od jagoda.
Slatko vrhnje i limunov sok dobro izmiješajte. Postupno dodajući šećer miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Jedan biskvit namažite polovicom kreme i na njega stavite drugi biskvit. Vrh torte namažite ostatkom kreme i ukrasite jagodama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345