Čokoladna torta s malinama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 125 g čokolade za kuhanje
- 125 g maslaca
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 170 g šećera
- 125 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Krema
- 125g čokolade za kuhanje
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice likera od badema (amaretta)
- 200 g slatkog vrhnja
- 500 g svježih malina
- 220 g maslaca
- malo soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje promjera 24 cm premažite s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.
Čokoladu otopite na pari.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Maslac dobro izmiksajte s malo soli i šećerom u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak i otopljenu čokoladu.
U bjelanjke dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte brašno i umiješajte smjesu sa žutanjcima. Pecite u zagrijanoj pećnici 50.
Kako bi napravili kremu, prvo otopite čokoladu na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Maslac, sol, šećer u prahu i vanilin šećer dobro izmiješajte. Dodajte liker od badema. Zatim umiješajte ohlađenu i otopljenu čokoladu. Na kraju dodajte slatko vrhnje.
Biskvit izvadite iz kalupa, pa ga prerežite na dva dijela. Prvi dio premažite trećinom kreme, pa stavite drugi biskvit. cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Držite tortu 3 sata u hladnjaku prije posluživanja. Prije samog posluživanja na tortu složite svježe maline i pospite ih šećerom u prahu.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s malinama1 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345