Čokoladna torta s malinama

Čokoladna torta s malinama

Čokoladna torta s malinama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pravo osvježenje sa svježim voćem.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 125 g čokolade za kuhanje
  • 125 g maslaca
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 170 g šećera
  • 125 g brašna
  • 40 g šećera u prahu

Krema

  • 125g čokolade za kuhanje
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice likera od badema (amaretta)
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 500 g svježih malina
  • 220 g maslaca
  • malo soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje promjera 24 cm premažite s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.

Čokoladu otopite na pari.

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Maslac dobro izmiksajte s malo soli i šećerom u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak i otopljenu čokoladu.

U bjelanjke dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte brašno i umiješajte smjesu sa žutanjcima. Pecite u zagrijanoj pećnici 50.

Kako bi napravili kremu, prvo otopite čokoladu na pari. Ostavite da se malo ohladi.

Maslac, sol, šećer u prahu i vanilin šećer dobro izmiješajte. Dodajte liker od badema. Zatim umiješajte ohlađenu i otopljenu čokoladu. Na kraju dodajte slatko vrhnje.

Biskvit izvadite iz kalupa, pa ga prerežite na dva dijela. Prvi dio premažite trećinom kreme, pa stavite drugi biskvit. cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Držite tortu 3 sata u hladnjaku prije posluživanja. Prije samog posluživanja na tortu složite svježe maline i pospite ih šećerom u prahu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti