Čokoladna torta s malinama i ricotta sirom
Raskošna torta nezaboravnog okusa!
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 190g pšeničnog brašna
- 45g kakaa
- 8g praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 200g šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 2 velika jaja
- 150g ulja
- 125g ricotta sira
- 60ml mlijeka
- oko 125g malina
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 18 cm.
Pomiješajte sve suhe sastojke.
Lagano miksajte jaja i šećer. Dodajte ulje, ricotta sir i mlijeko. Sve dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte maline.
Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite u oko 55 minuta.
Izvadite tortu i ostavite da se ohladi. Ukrasite svježim malinama i pospite šećerom u prahu neposredno prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s malinama1 h12345
-
DesertiČokoladna torta s malinama2 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345