Čokoladna torta s tikvicama

Čokoladna torta s tikvicama

Čokoladna torta s tikvicama
  • Objavljeno: Srijeda, 26.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zanimljiva kombinacija koju morate probati!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 115 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 225 g kiselog vrhnja
  • 300 g višenamjenskog brašna
  • 65 g kakaa
  • 2 žličice instant kave
  • 500 g naribanih tikvica
  • 150 g grubo nasjeckane tamne čokolade

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.

Mikserom izmiješajte maslac, šećer, vanilin šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte.

Umiješajte kiselo vrhnje naizmjence s brašnom. Dodajte kakao i instant kavu u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom umiješajte tikvice i pola nasjeckane čokolade.

Pecite tortu oko 55 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite preostalom čokoladom i pecite 5 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti