Čokoladna torta s tikvicama

Čokoladna torta s tikvicama

Čokoladna torta s tikvicama
  • Objavljeno: Utorak, 16.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tikvice će ovoj torti dati poseban okus.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 716 kcal / 2.995,74 kJ

Sastojci

  • 350g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50g kakaa
  • 175ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 375g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 140g grubo nasjeckanih lješnjaka
  • Glazura

  • 200g nasjeckane tamne čokolade
  • 100ml slatkog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 24 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i 1 žličicu soli.

Pomiješajte maslinovo ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i naribane tikvice.

Pomiješajte suhe i vlažne sastojke. Kada se dobro izmiješaju, dodajte lješnjake.

Pecite oko 45 minuta.

Vrhnje i čokoladu miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Ostavite glazuru da se malo ohladi i prelijte preko torte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti