Čokoladna torta sa sladoledom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g brašna
- 300 g šećera
- 90 g kakaa
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 200 ml mlaćenice
- 125 g otopljenog maslaca
- 200 ml tople kave
- Punjenje
- 1 l sladoleda od vanilije
- Čokoladna glazura
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
- 250 g tamne čokolade
- sjeckani bademi za ukras
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.
Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol dobro izmiješajte. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vruću kavu i dobro izmiješajte.
Tortu pecite oko 25 minuta. Neka se ohladi u potpunosti prije vađenja iz kalupa.
Uzmite sladoled iz zamrzivača nekoliko minuta prije rezanja torte. Tortu prerežite horizontalno i donji dio vratite u kalup. Namažite biskvit sladoledom i prekrijte drugom polovicom biskvita. Ako je moguće, držite tortu u zamrzivaču 24 sata.
Sljedeći dan pripremite glazuru od čokolade. Vrhnje kuhajte dok ne prokuha. Uklonite s vatre i dodajte sjeckanu čokoladu i maslac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješajte dok se ne otope.
Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Pospite sjeckanim bademima prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345