Čokoladna torta sa sladoledom

Čokoladna torta sa sladoledom

Čokoladna torta sa sladoledom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 300 g šećera
  • 90 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 200 ml mlaćenice
  • 125 g otopljenog maslaca
  • 200 ml tople kave
  • Punjenje
  • 1 l sladoleda od vanilije
  • Čokoladna glazura
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade
  • sjeckani bademi za ukras

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.

Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol dobro izmiješajte. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vruću kavu i dobro izmiješajte.

Tortu pecite oko 25 minuta. Neka se ohladi u potpunosti prije vađenja iz kalupa.

Uzmite sladoled iz zamrzivača nekoliko minuta prije rezanja torte. Tortu prerežite horizontalno i donji dio vratite u kalup. Namažite biskvit sladoledom i prekrijte drugom polovicom biskvita. Ako je moguće, držite tortu u zamrzivaču 24 sata.

Sljedeći dan pripremite glazuru od čokolade. Vrhnje kuhajte dok ne prokuha. Uklonite s vatre i dodajte sjeckanu čokoladu i maslac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješajte dok se ne otope.

Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Pospite sjeckanim bademima prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti