Čokoladna torta u tri sloja

Čokoladna torta u tri sloja

Čokoladna torta u tri sloja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Raskošna čokoladna poslastica!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 180 g omekšanog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 330 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 35 g kakaa
  • 180 ml ​​mlaćenice
  • 4 jaja

Glazura
  • 400 g rastopljene tamne čokolade
  • 250 g omekšanog maslaca
  • 80 g šećera u prahu

    Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite okrugli lim za pečenje.
     
    Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
     
    Maslac i šećer miksajte najmanje 1 minutu. Dodajte vanilin šećer i jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno i mlaćenicu.
     
    U zasebnoj zdjeli, istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte bjelanjke u smjesu i sve dobro izmiješajte.
     
    Pecite oko 1 sat.

    Miksajte maslac dok ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu.

    Izrežite kolač u tri sloja. Svaki sloj premažite glazurom i slažite jedan na drugi. Cijelu tortu premažite tankim slojem glazure. Spremite tortu u hladnjak do posluživanja.

  • Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti