Čokoladne šnite
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Glazura
- 200g tamne čokolade
- 2.5 šalice slatkog vrhnja
Biskvit
- 6 žutanjaka
- 5 bjelanjaka
- 2/3 šalice šećera
- 1/2 žličice tartara
- 3 žlice vruće vode
- 2 žlice kakao praka
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kukuruznog brašna
Preljev
- 6 žlica vode
- 6 žlica šećera
- 2 žlice likera od kave
Priprema
Čokoladu usitnite. Na pari prokuhajte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i pustite da kuha 1 do 2 minute. Miješajte i kuhajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u hladnjak da odstoji preko noći.
Idući dan električnim mikserom smjesu izmiksajte. Počnite u najsporijem ritmu, zatim postepeno ubrzavajte. Kada smjesu izmiksate, vratite ju u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. Pomiješajte brašno i kukuruzni sirup i ostavite sa strane. Pomiješajte žutanjke i šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. U šalici pomiješajte kakao prah i vruću vodu. Neprestano miksajući postepeno dodavajte smjesu kakaa u smjesu s žumanjcima i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Pomiješajte bjelanjke i tartar i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. U smjesu sa žumanjcima u 3 navrata dodajte brašno, miješajte i pripazite da vam se smjesa ne smanji. U 3 navrata dodajte smjesu s bjelanjkom, također pazite da vam se smjesa sa žumanjcima ne smanji.
Pola smjese stavite na lim za pečenje. Pecite 8 do 9 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U lim za pečenje stavite drugu polovicu smjese. Također pecite 8 do 9 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Oba biskvita podijelite na 4 dijela.
U lonac pomiješajte vodu i šećer, kuhajte dok ne proključa. Uklonite s vatre, pusite da se ohladi pa umiješajte liker.
Na sredinu biskvita stavite glazuru. Stavite prvi biskvit na vrh. Izrežite 4 trake folije ili papira za pečenje, stavite ih na rubove torte. Koristeći se kistom premažite tortu sa sirupom. Opet stavite tanki sloj glazure i isto ponovite s ostalim slojevima torte. Izdvojite 1 šalicu glazure za ukras. Uklonite foliju, premažite zadnji sloj glazurom, stavite u hladnjak dok ne bude vrijeme za posluživanje.
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345