Čokoladni fondant

Čokoladni fondant

Čokoladni fondant
  • Objavljeno: Utorak, 05.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Smjesa je dovoljna za 9 kalupa.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 50g rastopljenog maslaca
  • kakao u prahu
  • 200g tamne čokolade
  • 200g maslaca
  • 200g šećera
  • 4 jaja i 4 žumanca
  • 200g glatkog brašna

Priprema

Namažite kalupe rastopljenim maslacem. Stavite kalupe u hladnjak ili zamrzivač na par minuta. Još jednom premažite rastopljenim maslacem. Stavite kakao u kalupe i protresite dok nisu potpuno prekriveni kakaom.

Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta.

Miksajte jaja, žumanjke i šećer. Dodajte brašno i dobro izmiješajte. Polako dodajte rastopljenu čokoladu i miješajte. Stavite smjesu u kalupe.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite fondant 10 do 12 minuta.

Izvadite iz kalupa i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti