Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem

Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem

Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem
  • Objavljeno: Utorak, 14.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svilenkasta čokolada u kombinaciji s maslinovim uljem, morskom solju i prepečenom ciabattom je izuzetan desert kojim ćete zasigurno osvojiti voljenu osobu.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 641 kcal / 2.681,94 kJ

Sastojci

  • 250ml biljnog slatkog vrhnja
  • 250g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 1 ciabatta narezana na tanke kriške
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • krupna morska sol

Priprema

Zagrijte vrhnje u loncu s debelim dnom, no pazite da ne zakipi. Ugasite vatru i dodajte čokoladu. Povremeno promiješajte i kada se čokolada u potpunosti otopi, ostavite ganache da se malo ohladi, a zatim ga spremite u hladnjak.

Kriške ciabatte prepecite na roštilju ili u pećnici.

Poslužite ganache uz pomoć žlice za sladoled. Pospite ga s malo maslinovog ulja i par zrna morske soli. Na vrh stavite prepečeni kruh premazan maslinovim uljem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti