Čokoladni keksi bez pečenja

Ukusni domaći čokoladni keksi koje nije potrebno peći gotovi su za svega 10 minuta!

Sastojci

  • 110 g maslaca 
  • 300 g šećera 
  • 120 ml mlijeka 
  • 2 ravne žlice nezaslađenog kakao praha 
  • prstohvat soli 
  • 4 ravne žlice maslaca od kikirikija 
  • 2 žličice ekstrakta vanilije 
  • prstohvat cimeta 
  • 300 g sitnih zobenih pahuljica 
  • kokosovo brašno (po želji)

Priprema čokoladnih keksa bez pečenja

  1. U lonac stavite maslac, šećer, mlijeko, kakao prah i sol te kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije. Nakon što zavrije kuhajte 1 minutu, a zatim maknite s vatre.
  2. Umiješajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješajte.
  3. Zatim umiješajte zobene pahuljice, cimet i kokosovo brašno ako ga koristite.
  4. U lim za pečenje stavite masni papir. Žlicom izvadite dio smjese, stavite na papir i pritisnite da dobijete oblik keksa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite cijelu smjesu.
  5. Lim s keksima stavite u frižider dok se keksi u potpunosti ne ohlade.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali