Čokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena

Čokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena

Čokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.12.2018.
  • Broj pregleda: 3.203
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Prosinac je počeo, što znači da je pravo vrijeme za božićne recepte, a ovaj je idealan za sve koji paze na prehranu ili su intolerantni na guten.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Nasjeckajte bananu na sitne kockice i stavite ju u blender. Dodajte kokosovo ulje i brašno pa lagano izmiješajte. Dodavajte datulje malo po malo da možete kontrolirati slatkoću.
  2. Sami odlučite koliko slatko želite pa prema tome dodajte još datulja. Ako volite okus kokosa, po želji možete dodati još kokosovog brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku teksturu, ali obavezno s komadima, ne smije biti previše glatka.
  3. Na papir za pečenje stavite žličicom tijesto i formirajte željeni oblik (može biti kockasti, ovalni ili bilo kakav drugi po želji), ali pazite da ne bude previše tanak. Kad potrošite tijesto, stavite u zamrzivač dok napravite preljev.
  4. Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje. Maknite s vatre, dodajte kakao, vaniliju, sol i med, ako ga koristite (svakako pripazite na slatkoću). Izvadite iz zamrzivača i prelijte preko kolačića ili uvaljajte kolačiće u preljev. Gotove kolačiće vratite u hladnjak dok ne očvrsnu. Poslužite hladno i s dekoracijom po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti