Čokoladni kolač

Čokoladni kolač

Čokoladni kolač
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani kolač koji neće dodati kilograme!
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 100 kcal / 418,40 kJ

Sastojci

  • 1 / 4 šalice kakaa u prahu
  • 1 / 4 šalice vruće, jake kave
  • 1 1 / 4 šalice šećera
  • 3 / 4 šalice brašna za kolače
  • 1 / 4 žličice soli
  • 12 bjelanjaka
  • 1 mala žličica tartarskog vrhnja

Nutritivne vrijednosti

  • 100 kalorija
  • 0 g masnoća
  • 0 mg kolesterola
  • 22 g ugljikohidrata
  • 4 g proteina
  • 1 g vlakana
  • 79 mg natrija
  • 101 mg kalija

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite kakao u kavi i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Pomiješajte 1 / 2 šalice šećera, brašno i sol u malu zdjelu.
  2. Istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg. Dodajte tartarsko vrhnje i nastavite miksati. Postupno dodajte preostale 3 / 4 šalice šećera i dobro izmiksajte. Postupno dodajte smjesu s brašnom i miksajte.
  3. Umiješajte oko 1 šalicu bjelanjka u smjesu kave. Vratite natrag u smjesu s bjelanjcima i dobro izmiješajte. Tijesto stavite u nauljen lim za pečenje. Malim nožem ili lopaticom uklonite zračne džepove.
  4. Pecite 50 do 60 minuta. Izvadite i pustite da se potpuno ohladi, i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti