Čokoladni kolač
Lagani kolač koji neće dodati kilograme!
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 100 kcal / 418,40 kJ
Sastojci
- 1 / 4 šalice kakaa u prahu
- 1 / 4 šalice vruće, jake kave
- 1 1 / 4 šalice šećera
- 3 / 4 šalice brašna za kolače
- 1 / 4 žličice soli
- 12 bjelanjaka
- 1 mala žličica tartarskog vrhnja
Nutritivne vrijednosti
- 100 kalorija
- 0 g masnoća
- 0 mg kolesterola
- 22 g ugljikohidrata
- 4 g proteina
- 1 g vlakana
- 79 mg natrija
- 101 mg kalija
Priprema
- Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite kakao u kavi i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Pomiješajte 1 / 2 šalice šećera, brašno i sol u malu zdjelu.
- Istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg. Dodajte tartarsko vrhnje i nastavite miksati. Postupno dodajte preostale 3 / 4 šalice šećera i dobro izmiksajte. Postupno dodajte smjesu s brašnom i miksajte.
- Umiješajte oko 1 šalicu bjelanjka u smjesu kave. Vratite natrag u smjesu s bjelanjcima i dobro izmiješajte. Tijesto stavite u nauljen lim za pečenje. Malim nožem ili lopaticom uklonite zračne džepove.
- Pecite 50 do 60 minuta. Izvadite i pustite da se potpuno ohladi, i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345