Čokoladni kolač s jagodama

Čokoladni kolač s jagodama

Čokoladni kolač s jagodama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovu tortu preskočite ako ste na dijeti jer nećete moći stati na samo jednom komadu!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 ¾ šalice brašna za kolače
  • 2 šalice šećera
  • ¾ šalice kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 ½ žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 velika jaja
  • 1 čaša mlaćenice
  • ½ šalice biljnog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 šalica kipuće vode
  • 1 šalica pekmeza od jagoda
  • Glazura

  • 3/4 šalice rastopljenog maslaca
  • 1 šalica kakao praha
  • ⅓ šalice mlijeka
  • 4 i pol šalice šećera u prahu
  • ½ žlice ekstrakta vanilije
  • 2 žličice meda

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.

Umutite jaja, mlaćenicu, biljno ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte mješavinu brašna, miksajte na srednje jakoj brzini jednu minutu. Dodajte kipuću vodu i dobro izmiješajte.

Pecite 17 do 22 minute. Ohladite kolač na 15 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu, napravite glazura. Pomiješajte rastopljeni maslac i kakao prah. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Izmiješajte i dodajte vaniliju i med. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.

Izvadite kolač iz kalupa i prerežite na dva dijela. Stavite jedan biskvit i namažite polovicom pekmeza od jagoda. Stavite drugi biskvit na vrhu prvog i namažite ostatkom pekmeza. Treći biskvit stavite na vrh.

Stavite kolač u zamrzivač na 10 minuta. Izvadite i namažite glazurom cijeli kolač.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti