Čokoladni kolač sa čokoladnim preljevom
Čokoladno, sočno i nezaboravno iskustvo!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 115g omekšanog maslaca
- 2 jaja
- 180ml kiselog vrhnja
- 160g brašna
- 30g kakaa
- 1 žličica instant kave u prahu
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice mlijeka
Glazura
- 115g tamne čokolade
- 80 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica omekšanog maslaca
- 1/8 žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.
U velikoj zdjeli izmiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte jaja i miksajte oko 2 minute.
Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, instant kavu i sol. Dobro izmiješajte i dodajte suhe sastojke u mokre sastojke. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite oko 45 minuta.
Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.
Za glazuru, zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, prelijte preko čokolade i ostavite 1 minutu. Dodajte omekšani maslac i sol, i miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Glazurom prelijte ohlađeni kolač.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladne chia kocke35 min12345
-
DesertiČokoladni brownie kolač50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345