Čokoladno nebo

Čokoladno nebo

Čokoladno nebo
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježevajuća čokoladna poslastica.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 295 ml vruće kave
  • 110 g kakaa
  • 330 g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 400 g šećera
  • 3 jaja
  • 280 g kiselog vrhnja
  • 265 ml biljnog ulja
  • Glazura
  • 425 g sjeckane čokolade za kuhanje
  • 450 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica meda
  • 3/4 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.

Pomiješajte kavu i kakao dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite na stranu.

Izmiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu.

Istucite šećer i jaja da dobijete glatku i blijedo žutu smjesu. Umiješajte kiselo vrhnje i biljno ulje. Dodajte smjesu s brašnom i dobro promiješajte. Umiješajte kakao smjesu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Tijesto izlijte u kalup za tortu i pecite 25 do 35 minuta. Neka se torta 10 minuta hladi u kalupu, a zatim ju izvadite kako bi se ohladila u potpunosti.

Za glazuru, rastopite čokoladu na pari. Uklonite s topline i ostavite da se hladi 10 minuta. U drugu zdjelu, pomiješajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i med. Dodajte smjesu čokolade i miješajte dok ne dobijete kremu. Ako je potrebno, dodajte još meda kako bi postigli željenu slatkoću. Rashladite glazuru 15 minuta u hladnjaku.

Tortu horizontalno prerežite i donji biskvit namažite s oko 2/3 kreme. Stavite drugi biskvit na vrh i premažite cijelu tortu. Tortu do posluživanja držite u frižideru.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti