Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
“U doba kada svi paze na zdravlje i sve više žele uživati u zdravim namirnicama, dijelim s vama recept za granolu bez glutena. Priprema domaće granole je vrlo jednostavna, zašto se ne bi okušali i vi?” To vam poručuje Tamara, a mi se u potpunosti slažemo i čim objavimo recept se bacamo i sami na posao! Što čekate?
Izvor slike: Tamara Ivančić – Ave Dulcis
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 100 g miješanih sjemenki (suncokret, bundeva, zlatni lan, sezam i chia)
- 50 g badema
- 1 bjelanjak
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice agavinog sirupa
- prstohvat soli
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- U kuhinjski robot dodajte Letifico brašno, sjemenke i bademe zatim sve propulsirajte, (nemojte sve samljeti u brašno).
- Sad dodajte bjelanjak, sol, kokosovo ulje koje ste prethodno otopili i sirup.
- Zavrtite još par puta da dobijete grudice.
- Smjesu prebacite na pleh obložen masnim papirom i poravnajte, pecite na 180°, 15 minuta.
- Ohladite i spremite u staklenku te dobro zaklopite.
Zbog bjelanjka ovu granolu treba potrošiti u 7 dana, ali vjerujemo da vam to neće biti teško. Dobar tek!
Izvor:
Letifico.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiMuffini od zobenih pahuljica, badema i borovnica45 min12345
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladna torta s kestenom1 h12345
-
DesertiAmeričke palačinke od mrkve15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345