Fina pita od borovnica

Fina pita od borovnica

Fina pita od borovnica
  • Objavljeno: Utorak, 09.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fina i sočna pita.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Nadjev

  • 390 g borovnica
  • 100 g šećera
  • 60 ml soka od naranče
  • 4 žličice kukuruznog škroba
  • 1 velika oguljena i narezana jabuka
  • Kora

  • 190 g integralnog brašna
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 150 g omekšanog maslaca
  •  

Priprema

Borovnice, šećer i sok od naranče kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, kuhajte 1 minutu, a zatim miješajte još 1 minutu. Pomiješajte kukuruzni škrob s 3 žličice tople vode i dobro izmiješajte. Dodajte u smjesu s borovnicama. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute dok smjesa ne bude gušća. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20x20 cm.

Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete krupne mrvice. 2/3 smjese rasporedite u pripremljen lim za pečenje. Pecite u pećnici 10 minuta.

Izvadite koru iz pećnice i na nju stavite punjenje od borovnica. Prekrijte s oguljenom i narezanom jabukom. Na jabuku stavite ostatak tijesta.

Pecite 35 do 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta. Stavite u hladnjak da se hladi 3 sata prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti