Francuski kroasani

Francuski kroasani

Francuski kroasani
  • Objavljeno: Utorak, 16.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršeni uz prvu jutarnju kavu.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 120g glatkog brašna
  • 110g maslaca
  • prstohvat soli
  • 65ml hladne vode
  • 8 žličica džema od marelica

Priprema

Maslac do zadnjeg trenutka držite u hladnjaku, ne smije se rastopiti. Pomiješajte brašno, sol i vodu i dobro promiješajte.

Od tijesta napravite loptu i oštrim nožem prerežite ukriž po sredini. Izvadite maslac iz hladnjaka i stavite između 2 lista papira za pečenje i dobro istucite. Stavite u sredinu tijesta i omotajte. Sav maslac mora biti prekriven.

Okrenite na drugu stranu, tako da je otvoreni dio tijesta okrenut prema stolu i valjajte valjkom. Preklopite tijesto na tri mjesta i stavite u hladnjak. Pustite da stoji 10 minuta.

Izvadite tijesto i izvaljajte ga dok ne postane skroz tanko. Opet ga preklopite i stavite da stoji u hladnjaku 10 minuta. Postupak valjanja, preklapanja i hlađenja ponavljajte sve skupa 6 puta. Nakon šestog hlađenja je tijesto spremno za korištenje.

Valjajte tijesto dok ne postane skroz tanko i podijelite ga na 8 trokutića. Na svaki stavite džema i preklopite.

Pecite na 220°C 15 do 20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti