Hrskavi kolač od bundeve i jabuka

Hrskavi kolač od bundeve i jabuke uljepšat će i onaj najhladniji jesenski dan.

Sastojci

  • 100 g badema
  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 200 g maslaca
  • 2 jušne žlice meda
  • 750 g jabuka
  • 2 jušne žlice soka od limuna
  • 1 Hokkaido bundeva (oko 250 g)
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 75 g kukuruznog brašna
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 1 čajna žlica šećera u prahu za ukras
  • malo masti i brašna za kalup

Priprema

  1. Bademe narežite.
  2. Pomiješajte 125 g brašna, bademe, 50 g šećera i cimeta u jednoj zdjeli.
  3. 75 g maslaca i med zagrijte i dodajte u mješavinu s brašnom. Dobro umiješajte smjesu.
  4. Jabuke operite i posušite. Podijelite ih, očistite i ponovno podijelite na polovice.
  5. Umočite u sok od limuna i ostavite sa strane.
  6. Bundevu narežite i odvojite 125 g mesa bundeve sa strane.
  7. 125 g omekšalog maslaca, 100 g šećera, vanilin šećer i sol pomiješajte u kremastu smjesu.
  8. Jedno po jedno jaje dodajte u smjesu, miješajući cijelo vrijeme. Dodajte 25 g kukuruznog brašna.
  9. 125 g brašna i 50 g kukuruznog brašna pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte zajedno s bundevom u gore navedenu smjesu.
  10. Namastite i pospite s brašnom kalup promjera 26 cm.
  11. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup te utisnite jabuke.
  12. Pecite na 175 stupnjeva oko 45 minuta.
  13. Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu. Možete poslužiti uz slatko vrhnje.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali