Hrskavi kolač od bundeve i jabuka
- Objavljeno: Srijeda, 25.11.2020.
Hrskavi kolač od bundeve i jabuke uljepšat će i onaj najhladniji jesenski dan.
Sastojci
- 100 g badema
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 1 čajna žlica cimeta
- 200 g maslaca
- 2 jušne žlice meda
- 750 g jabuka
- 2 jušne žlice soka od limuna
- 1 Hokkaido bundeva (oko 250 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 75 g kukuruznog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 1 čajna žlica šećera u prahu za ukras
- malo masti i brašna za kalup
Priprema
- Bademe narežite.
- Pomiješajte 125 g brašna, bademe, 50 g šećera i cimeta u jednoj zdjeli.
- 75 g maslaca i med zagrijte i dodajte u mješavinu s brašnom. Dobro umiješajte smjesu.
- Jabuke operite i posušite. Podijelite ih, očistite i ponovno podijelite na polovice.
- Umočite u sok od limuna i ostavite sa strane.
- Bundevu narežite i odvojite 125 g mesa bundeve sa strane.
- 125 g omekšalog maslaca, 100 g šećera, vanilin šećer i sol pomiješajte u kremastu smjesu.
- Jedno po jedno jaje dodajte u smjesu, miješajući cijelo vrijeme. Dodajte 25 g kukuruznog brašna.
- 125 g brašna i 50 g kukuruznog brašna pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte zajedno s bundevom u gore navedenu smjesu.
- Namastite i pospite s brašnom kalup promjera 26 cm.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup te utisnite jabuke.
- Pecite na 175 stupnjeva oko 45 minuta.
- Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu. Možete poslužiti uz slatko vrhnje.