Irska čokoladna torta

Irska čokoladna torta

Irska čokoladna torta
  • Objavljeno: Petak, 17.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dašak daleke Irske baš na vašem tanjuru!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150g maslaca izrezanog na kockice
  • 100g nasjeckane tamne čokolade
  • 100g šećera
  • 100g smeđeg šećera
  • 50g kakaa
  • 180 ml ​​irskog viskija Baileys
  • 170g višenamjenskog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 jaja
  • Glazura
  • 200g sitno nasjeckane tamne čokolade
  • 200 ml irskog likera Baileys
  • 1/4 žličice soli
  • 15g maslaca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 21 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Maslac, nasjeckanu čokoladu, šećer, kakao u prahu i Baileys kuhajte na pari uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se hladi 10 minuta.

Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu s čokoladom i miješajte nakon svakog dodavanja. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.

Pecite 40 do 50 minuta. Izvadite kolač iz pećnice i pustite da odstoji oko 15 minuta prije vađenja iz kalupa.

Baileys i sol zagrijevajte dok ne prokuhaju. Prelijte smjesu preko nasjeckane čokolade i pustite da odstoji oko 2 minute. Polako miješajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Ostavite glazuru da se hladi oko 5 minuta.

Premažite ohlađen kolač i uživajte!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti