Jednostavna čokoladna torta bez brašna

Jednostavna čokoladna torta bez brašna

Jednostavna čokoladna torta bez brašna
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uopće ne sadrži brašno, a ipak ima čvrstu i stabilnu strukturu zahvaljujući kombinaciji kakao praha i jaja.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 170 g tamne čokolada, grubo nasjeckana
  • 110 g maslaca, izrezanog na veće komade
  • 200 g šećera
  • 4 velika jaja
  • 100 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 žličica praha za instant kavu
  • 50 ml vruće vode
  • malo ulja
  • maline i tučeno vrhnje za dekoraciju

Neovisno o tome mučite li se s intolerancijom na gluten ili samo ponekad volite probati nešto novo, ova torta će vam se sigurno svidjeti. Jednostavna za pripremu i brzo gotova, neodoljivo sočna, dokaz je da je itekako moguće napraviti odličan desert bez brašna.

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i s malo ulja premažite kalup promjera 20 centimetara.

2. Manji lonac, do pola napunjen vodom, stavite na srednju vatru i pustite da lagano kuha. Čokoladu i maslac stavite u posudu otpornu na visoku temperaturu pa je namjestite iznad lonca u kojem se kuha voda i miješajte dok se čokolada i maslac ne otope.

3. Otopite prah za instant kavu u vrućoj vodi. U posudu sa čokoladom i maslacem dodajte šećer i kavu pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Nakon toga dodajte jaja i nastavite s miksanjem dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiješajte kakao prah.

4. Gotovu smjesu prelijte u kalup i pecite u pećnici 35 minuta (dok se ne slegne u sredini).

5. Ostavite tortu da se hladi 15 minuta, a zatim uklonite stijenke kalupa. Pustite da se kolač potpuno ohladi pa dekorirajte malinama i tučenim vrhnjem prije serviranja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti