Jednostavni kolač s glazurom od oraha

Jednostavni kolač s glazurom od oraha

Jednostavni kolač s glazurom od oraha
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani kolač s ukusnom glazurom je sve što vam treba u hladnijim danima, a zbog jednostavne i brze pripreme postat će vaš omiljeni desert.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Tijesto

 

  • 2 jaja
  • 200 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 1 žličica vanilije
  • 130 g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • prstohvat soli

 

Preljev

 

  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 50 g sjeckanih oraha (ili drugih orašastih plodova)
  • 1 dl vrhnja za šlag

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, a posudu za pečenje namastite i stavite brašno ili prekrijte papirom za pečenje.
  2. Najprije pripremite tijesto tako da električnim mikserom umutite jaja. Dodajte šećer ili zaslađivač i vaniliju pa sve skupa izmiješajte.
  3. U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Prosijte pa dodajte u smjesu s jajima i dobro izmiješajte.
  4. Na vatri zagrijte mlijeko pa dodajte maslac. Kad se maslac rastopi smanjite vatru i miješajte dok ne dođe do vrenja. Zatim maknite s vatre i dodajte ostatak tijesta. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite 30-ak minuta.
  5. Za to vrijeme napravite preljev. Na vatri zagrijte šećer, vrhnje i maslac pa dodajte sjeckane orahe i/ili druge orašaste plodove. Kad se počnu stvarati mjehurići, maknite s vatre i ostavite sa strane.
  6. Na toplo tijesto dodajte preljev, a ako se ohladi, vratite u pećnicu i ostavite kratko dok se ne pojave mjehurići, pazeći da preljev ne zagori.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti