Karamel kolač

Karamel kolač

Karamel kolač
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagan za pripremu, a okus je nezaboravan!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 220g maslaca
  • 220g šećera
  • 4 jaja
  • 220g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 5 krušaka, oguljenih i narezanih na četvrtine
  • Preljev

  • 200g šećera
  • 25ml vode
  • 50ml slatkog vrhnja
  • malo rakije

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja jedno po jedno. Zatim dodajte brašno i ekstrakt vanilije.

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a zatim stavite kruške na dno, s korom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na kruške. Pecite 30 minuta.

Dok se kolač peče pripremite preljev. Stavite šećer u lonac i dodajte vod. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kada se karamelizira, pažljivo dodajte vrhnje. Zatim dodajte rakiju i malo vode. Kuhajte dok se sastojci međusobno ne izmiješaju.

Kad je kolač ohlađen, preokrenite ga tako da kruške budu na vrhu i onda stavite preljev.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti