Domaće knedle sa šljivama
- Objavljeno: Utorak, 21.09.2021.
Domaće knedle sa šljivama su stvarno lagane za napraviti, a njihov okus je toliko odličan da će vas odmah vratiti u djetinjstvo.
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 1 žličica ulja
- prstohvat soli
- 230 g oštrog brašna
- 20-ak šljiva
- krušne mrvice
- malo maslaca
Priprema knedli sa šljivama
- Krumpir operite i stavite kuhati u ljusci, oko 20-30 minuta.
- Dok se krumpir kuha operite šljive, zarežite po sredini i očistite od koštica.
- Nakon što je krumpir kuhan ga ogulite i izgnječite u pire. Dodajte brašno, jaja, ulje i sol. Rukama mijesite tijesto dok ne postane kompaktno.
- Od tijesta oblikujte kuglice jednakih veličina. Od ove količine sastojaka trebalo bi ispasti otprilike 20 kuglica.
- Svaku kuglicu zgnječite, na nju stavite šljivu i zamotajte. Dobro pritisnite rukama kako bi tijesto u potpunosti prekrilo šljivu.
- Knedle kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta.
- U tavi rastopite malo maslaca i dodajte krušne mrvice te u to uvaljajte skuhane knedle.
- Poslužite toplo, po želji dodajte šećer, cimet, vrhnje ili šlag.