Domaće knedle sa šljivama

Domaće knedle sa šljivama su stvarno lagane za napraviti, a njihov okus je toliko odličan da će vas odmah vratiti u djetinjstvo.

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 1 žličica ulja
  • prstohvat soli
  • 230 g oštrog brašna
  • 20-ak šljiva
  • krušne mrvice
  • malo maslaca

Priprema knedli sa šljivama

  1. Krumpir operite i stavite kuhati u ljusci, oko 20-30 minuta.
  2. Dok se krumpir kuha operite šljive, zarežite po sredini i očistite od koštica.
  3. Nakon što je krumpir kuhan ga ogulite i izgnječite u pire. Dodajte brašno, jaja, ulje i sol. Rukama mijesite tijesto dok ne postane kompaktno.
  4. Od tijesta oblikujte kuglice jednakih veličina. Od ove količine sastojaka trebalo bi ispasti otprilike 20 kuglica.
  5. Svaku kuglicu zgnječite, na nju stavite šljivu i zamotajte. Dobro pritisnite rukama kako bi tijesto u potpunosti prekrilo šljivu.
  6. Knedle kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta.
  7. U tavi rastopite malo maslaca i dodajte krušne mrvice te u to uvaljajte skuhane knedle.
  8. Poslužite toplo, po želji dodajte šećer, cimet, vrhnje ili šlag.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali