Kolač od badema

Kolač od badema

Kolač od badema
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nećete moći odoljeti ovom slatkom zadovoljstvu!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 75ml mlijeka
  • 75g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • 150g šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 150g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • Preljev

  • 150g prženih listića badema
  • 125g maslaca
  • 125g smeđeg šećera
  • 50g mlijeka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice espresso kave u prahu

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Pripremite lim za pečenje promjera 23 cm. Namastite ga i pobrašnite.

Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku i gustu smjesu. U međuvremenu, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

1/3 mješavine s brašnom dodajte u smjesu s jajima i lagano umiješajte. Dodajte polovicu mlijeka i dobro izmiješajte. Dodajte preostalu trećinu mješavine s brašnom, ostatak mlijeka i zadnju trećinu brašna. Ulijte rastopljeni maslac i sve dobro izmiješajte mikserom.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite 25 do 30 minuta, ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju.

Pomiješajte bademove listiće, maslac, smeđi šećer, mlijeko, sol i espresso kavu. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

Izvadite kolač iz pećnice, okrenite temperaturu do 200°C. Preljev ravnomjerno prelijte preko torte i vratite kolač u pećnicu. Pecite 8 do 10 minuta.

Poslužite uz kavu ili čaj.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti