Kolač od badema i ružmarina

Kolač od badema i ružmarina

Kolač od badema i ružmarina
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bademi su jako dobar izvor vitamina E.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 140g maslaca
  • 2 do 4 grančice ružmarina
  • 1 jaje
  • 2 žutanjka
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice maslaca od badema
  • 1 šalica brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 3/4 šalice nasjeckanih badema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Pomiješajte maslac i ružmarin i kuhajte dok maslac ne poprimi zlatno smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ostavite sa strane i pustite da se hladi oko 20 minuta.

Kada se maslac ohladi, izvadite ružmarin i maslac stavite u veliku zdjelu zajedno s jajima, smeđim šećerom cimetom, solju i maslacem od badema. Sve dobro promiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu s brašnom dodajte u smjesu od maslaca i dobro promiješajte. Dodajte bademe, promiješajte i tijesto stavite na lim za pečenje. Na vrh poslažite malo ružmarina i pecite 25 minuta. Prije rezanja i posluživanja pustite da se potpuno ohladi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti